Van onze reporter…
Tot aan de 54e minuut was er voor Spirit geen vuiltje aan de lucht. Met een stand van 1-1 stond het prima binnen het team van Hans en de betere kansen waren voor Spirit. Het team maakte zich op voor een betere fase van de tweede helft en tot een, totaal onnodige rode kaart, de wedstrijd deed kantelen.
Spirit speelde een prima eerste helft.
De mee gereisde Spirit supporters moesten bij de aftrap wel eerst even met hun ogen knipperen. Zagen ze dat nou goed? Michael Maes op de goal. Ja, dat zagen zij goed. En Michael Maes die onze club, vanwege de vele blessures, vandaag uit de brand hielp keepte weer als vanouds een goede wedstrijd. Gelijk in de eerste minuut voorkwam hij een vroege achterstand door in een één op één situatie de bal gelijk te klemvast te pakken. In dat soort situaties is en blijft Michael onverslaanbaar. Spirit stond tactisch goed de 1e helft en creëerde vele kansen. Joost Reus mikte in de 5e uit een open schietkans net over. Joost Schoonen z’n inzet werd gepakt uit de korte hoek en Jordi kwam 1 op 1 met de keeper maar wist niet te scoren. Tegen de verhouding maakte KFC de 1-0 in de 18e minuut. Vijf minuten later maakte Spirit alweer gelijk. Uit een prachtige aanval -over acht schijven- werkte een verdediger van KFC in paniek de bal in eigen doel: 1-1. Spirit vergat om een voorsprong te nemen. Jordi raakte paal en daarna de lat. De ruststand was 1-1.
Rode kaart
Bij de start van de tweede helft was Joost Schoonen vervangen door Bodhi Neefjes. Bodhi begon voortvarend en had met een gevaarlijke kopbal uit een corner bijna de 1-2 op het bord gezet. De bal ging net naast. Tot de bewuste 54e minuut. Luc Waardenburg was in de 53e minuut nog doorgebroken en alleen op de keeper afgegaan. Zijn schot ging voor het oog van de harde kern Spirit supporters net voor langs. Spirit maakte zicht op voor weer een goede fase in de 2e helft. En toen was daar ineens die ongelooflijk domme rode kaart voor Bodhi Neefjes. Natrappen na een overtreding terwijl hij al een vrije trap had meegekregen. Hiermee benadeelde hij zijn team die tot aan die fase gewoon een goede wedstrijd speelde. Totaal onnodig. Na de 54e minuut kwam Spirit logischerwijs niet meer aan aanvallen toe en speelde de lange bal op Jordit en Luc. Job Reus viel goed in en verving Nick van Straalen die alles had gegeven en een prima wedstrijd speelde. Spirit leek de wedstrijd met 10 man uit te spelen tot de 92e minuut. Een hoge vrije trap werd met het nodige geluk alsnog achter Michael tegen de touwen gewerkt. Een domper en totaal onnodig.
Op basis van het goede (positie) spel had er meer ingezeten en (net als in de beker) helpt Spirit haar tegenstander onnodig in het zadel. Dat zal beter moeten de komende wedstrijden al geeft het vertoonde spel tot aan de rode kaart ook veel vertrouwen dat dat gaat lukken. Misschien komende zondag al als de uitwedstrijd naar Kleine Sluis op het programma staat.
🔴⚪🔵
Deel dit bericht via: