Van onze reporter….
“Een gestolen overwinning” zei vaste supporter Aad Visser vanmiddag in Koog aan de Zaan toen hij na afloop van de enerverende wedstrijd KFC – Spirit naar de uitgang liep. Daar had hij wel een beetje gelijk in maar dat zijn natuurlijk wel de lekkerste. Want met deze zwaarbevochten overwinning doet Spirit goede zaken. Stevig verankerd op de derde plaats is de nummer twee in de stand (VIOS-W) nog maar één puntje verwijderd van de opstomende brigade van Hans Valk en maken de reiger supporters zich op voor een heerlijk spannend slot van de competitie de komende maanden.

Niet dat Spirit zelf geen kansen kreeg vanmiddag. Goede mogelijkheden om eerder op voorsprong te komen waren er wel degelijk. Zowel Luc als Roel stuitte in de eerste helft op de goede keeper van KFC en in de tweede helft strandde een inzet van Rob op dezelfde keeper en kopte Jordi rakelings over na een prachtige voorzet van Luc. Het was echter wel zo dat de kansen die KFC daar tegenoverstelde net iets groter waren. Zeg maar gerust dotten van kansen. Vooral bij de bal op de paal zwijnde Spirit. Al hadden de vele meegereisde Spirit supporters hierbij wel het gevoel dat de goed keepende Mike er nog met zijn vingertoppen aanzat. KFC is voetballend één van de beter ploegen in de 2e klasse A. Tot aan de rand 16 is het keurig verzorgd alleen schort het aan de afronding. Iets waar Spirit het juist een stuk beter in doet dit jaar. Inmiddels liggen er al 35 in het mandje en blijft alleen koploper Assendelft met 36 doelpunten Spirit voor als meest productiefste ploeg van de 2e klas.

De winst op KFC is dus alweer de vierde op rij. De beruchte “Spirit trein” is nu echt vertrokken en krijgt al meer vaart. Volgende week zondag 15 maart wacht FC den Helder thuis. Een ploeg waar over het algemeen goede resultaten tegen worden behaald maar die vandaag ook knap gelijk speelde tegen de nummer twee VIOS-W. Gewaarschuwd gaan we op naar nummer vijf…..

KFC – Spirit 0-1
84’ Doelpunt (penalty) Jordi Klompe
Geel: Stef Bakker, Maarten Smit

Opstelling: Mike Hoffer, Jelle Reus, Jim Bouwhuis, Stef Bekker, Olivier Voetman, Rob Reus, Joost Reus, Maarten Smit, Roel Botman, Luc Waardenburg en Jordi Klompe.
Wissels: Viktor Kors voor Stef Bakker, Niek Botman voor Roel Botman

Deel dit bericht via: