🔴⚪️🔵
Spartanen uit, altijd lastig. Zeker voor Spirit 1. Al zeven jaar achtereen wist ons vlaggenschip niet te winnen in Wognum maar vandaag was het zover. Het kantelpunt. Met krappe 1-2 werd Spartanen in eigen huis verslagen.

Spartanen had meer balbezit, veel meer corners maar uiteindelijk had Spirit toch echt de beste kansen. Met name in de omschakeling was Spirit gevaarlijk en werden de snelle voorhoede spelers Jordi, Joost en Luc gevonden. Jordi was de eerst helft twee keer dichtbij een goal maar uiteindelijk wist Joost Schoonen de 0-1 op het (Led) bord te zetten door goed met zijn lichaam te werken en de keeper met een schuiver te verschalken.

In het begin van de tweede helft kwam Spartanen – door een terechte, maar door Spirit onnodig weggeven penalty – op gelijke hoogte 1-1. Echter, net als afgelopen donderdagavond, toonde Spirit veerkracht. Liet zich niet uit het veld slaan en in de 55e minuut was het weer raak. Luc maakte een prachtige pass van Maarten Smit op wonderschone wijze af. Een echte spitsen goal zoals ze zeggen. Helaas raakte Luc bij die actie geblesseerd en kon hij de wedstrijd niet verder uitspelen. Spirit beperkte zich daarna tot het consolideren van de voorsprong en deed dat prima met o.a. de uitblinkende verdedigers Rob Schouten en Viktor Kors.

Al met al een mooi opsteker deze sportief niet begrote overwinning. Spirit 1 mag de komende weken drie keer thuis in Hoogkarspel aantreden en dat is natuurlijk een mooi vooruitzicht. Komende donderdagavond (20.30 uur) komt De Kennemers op bezoek. Kijken of ook dan weer de Spirit collectieve veerkracht doorslaggevend is…

Deel dit bericht via: