Van onze reporter….
Op een prachtige zondagmiddag in Breezand ging Spirit 1 verder met waar het ruim 6 maanden geleden -op 8 maart 2020 – mee was gestopt. Winnen!

Destijds werd voor de vierde keer op rij gewonnen (0-1 uit bij KFC) en klom Spirit 1 naar een mooie derde plaats in de stand en was het de vraag hoever het team van Hans Valk kon reiken dat seizoen. Helaas. We zullen het nooit weten.

Het is dan ook des te mooier om te zien dat Spirit gelijk bij de eerst competitiewedstrijd de draad van het winnen weer oppakt. Al zag het er in het begin van de wedstrijd totaal niet naar uit. Binnen 5 minuten keek Spirit maar liefst tegen een 2-0 achterstand aan en de kans op de 3-0 lag eerder op de loer dan de 2-1. Al zat aan de eerste goal van ZAP wel een buitenspel luchtje. Scheidsrechter Peetoom zag het echter anders dan onze assistent-scheidsrechter Michel Morsink en keurde de goal goed. Ondanks de achterstand bleef Spirit voetballen, kreeg meer grip op het spel en rond de 15e minuut ook de eerste kansen. Het spel werd steeds beter en met de prachtige aansluittreffer van Olivier Voetman (droge knal, randje 16) kwam het geloof weer terug en werden de ruggen gerecht. Dat Spirit in de 30e minuut via Luc Waardenburg, met een werkelijk prachtige stift, op gelijke hoogte kwam was meer dan terecht. Zeker omdat de scheidsrechter even daarvoor een doelpunt van Spirit (bal was via een scrimmage 10 cm over de achterlijn geraakt) niet toekende. Via een goal van Jordi Klompe werd in de 35e minuut de achterstand omgedraaid in een voorsprong en werd er met een goed gevoel gerust.

Na de thee was het gelijk weer opletten geblazen. Nu met echter één verschil t.o.v. de eerste helft. Nu kwam Spirit wel scherp uit de kleedkamers. Met een prachtige reflex tikte keeper Mike een aanval van ZAP uit de rechter bovenhoek en voorkwam daarmee de 3-3. De vele meegereisde reigersupporters telde ‘m al en hielden hun adem in. Die redding was cruciaal en ook het kantelpunt. Spirit bleef zich rustig onder de druk uit voetballen en liet, na het geblesseerd uitvallen van Joost Reus en Rob Schouten, zien dat de ploeg veel veerkracht bezit. Met de 2-4 gooide Luc Waardenburg de wedstrijd op slot en diende daarmee ZAP de nekslag toe. De uitslag had zelfs nog iets hoger kunnen uitvallen als invaller Niek Botman iets meer geluk had gehad toen zijn bal via de paal uit het doel spatte in plaats van erin.

Al met al een verdiende overwinning. Altijd lekker als de nul punten gelijk na de eerste wedstrijd van het scorebord is verdwenen. Met een gemiddelde van bijna vier goals per wedstrijd doet Spirit ’30 1 aan klantenbinding. Volgende week thuis tegen de Kennemers. Neem je donateurskaart mee of koop ‘m aan de poort.

ZAP – Spirit ’30 2-4
Doelpunten makers 2-1: Olivier Voetman, 2-2: Luc Waardenburg, 2-3 Jordi Klompe, 2-4: Luc Waardenburg. Wissels: Roel Botman voor Rob Schouten, Niek Botman voor Joost Reus, Bodhi Neefjes voor Jordi Klompe.

Deel dit bericht via: