Van onze reporter…..
Spirit is zijn ongeslagen status in de competitie kwijt. In Assendelft werd -terecht- met 1-0 verloren. Het was mooi weer en gezellig druk langs de lijn bij de plaatselijke VV. Oude bekenden ook. Zo zagen en spraken we o.a. oud Spirit coach Guus Sarelse langs de lijn.

Spirit had het vanaf het begin moeilijk tegen Assendelft. De thuisploeg zat kort op de bal en speelde feller dan Spirit. Vooral het middenveld kreeg geen vat op de wedstrijd en leek door de werklust van Assendelft de gehele wedstrijd wel in ondertal te spelen. De aanvallers werden niet of nauwelijks bereikt en als er al een bal doorkwam was daar vaak voor de spitsen niets mee te beginnen. Het was dan ook aan de verdediging, en dan met name aan keeper Mike Hoffer, te danken dat met een 0-0 ruststand de kleedkamer werd opgezocht.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Met kunst en vliegwerk bleef Spirit op de been en kwam maar niet in zijn spel. In de 70e minuut viel Mats Reus in voor Viktor en maakte daarmee, als O19 speler, zijn debuut voor de reigers. De kansen voor Assendelft bleven zich echter opstapelen en in de 77e minuut was het uiteindelijk raak: 1-0. Een voor Mike onhoudbaar schot belande strak in het net. Spirit ging in de slotfase nog wel op zoek naar de gelijkmaker en was via Luc Waardenburg dichtbij een treffer, maar de 1-1 bleef uit. En zo verloor Spirit, net als vorig seizoen, weer met 1 doelpunt verschil van Assendelft. Een goede ploeg die zeker om de bovenste plaatsen gaat meespelen.

Komende zondag tegen koploper Vios. Tegen deze sterke tegenstander zal alles uit de kast moeten worden gehaald (vooral extra grip op het middenveld) om de driepunten in Hoogkarspel te houden. Als er zo wordt gespeeld als in de bekerwedstrijd tegen ZAP is een goed resultaat zeker mogelijk. We gaan het zien want nieuwe ronden zijn natuurlijk weer nieuwe kansen.

Kijk voor meer mooie wedstrijd foto’s van Fred Homan op spirit30.nl

Deel dit bericht via: