Van onze reporter…
Spirit heeft vandaag haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-2 gewonnen. Een goed resultaat in een warm Castricum tegen promovendus Vitesse ’22. Een team dat vorig seizoen nog met 55 punten (en 84 doelpunten) afgetekend kampioen werd in de derde klasse. Ee een competitie starten tegen een nieuwbakken promovendus is altijd lastig.

Dat bleek ook wel in het eerste kwartier. Spirit begon slecht en veel te slap aan de wedstrijd en keek daardoor al snel (terecht) tegen een 1-0 achterstand aan. Het was even wennen aan het stroeve grasveld en de warmte. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Spirit meer grip en kwamen de kansen. Jordi was dichtbij en ook Joost Schoonen maakte net geen goal. Helaas voor Spirit moest diezelfde Joost met een blessure uitvallen. Een kleine domper. Nick Koomen was zijn vervanger. Dit betekende dat de tot dan toe prima spelende Roel Botman switchte naar de linkerkant, Jordi Klompe rechts ging spelen en Rob Reus doorschoof naar de spits. Deze wissel betaalde zicht direct uit. Een prachtige aanval opgezet door Roel werd na een strakke voorzet van Jordi afgerond door onze goaltjesdief van de laatste weken: Rob Reus. Het was weer gelijk, 1-1. De rest van de eerste helft had Spirit volledige controle en na het neerhalen van Roel (Vitesse ’22 speler Robin Stam kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood) kwam Spirit met een man meer te spelen. Er werd met 1-1 gerust.

In de tweede heft startte Spirit wel scherp. Er werd direct druk gezet. Ook nu weer kansen echter het vizier stond nog niet scherp genoeg. Totdat Arjen Boekweit zich melde op de rand van de 16 meter. Met een prachtige pegel in de linkerhoek, strak over de grond, wist hij de -goede- keeper van Vitesse ’22 te verschalken, 1-2. Met nog ruim twintig minuten te gaan voerde Vitesse ’22 de druk op. Spirit begon slordiger te spelen en daardoor kreeg Vitesse ’22 enkele kansen. Echter sluitpost Mike Hoffer wist door goed keeperswerk het gevaar te betichten en gaf zodoende de nodige rust aan de verdediging. Spirit kreeg nog enkele goede kansen (Rob Reus alleen op de keeper, Jordi met een moeilijke kopbal) maar wist het net niet meer te vinden. Hierdoor werd de 1-2 ook de eindstand.

Derhalve een goed begin en de eerste 3 punten zijn binnen. De komende twee wedstrijden speelt Spirit thuis en dat is ook wel weer eens lekker na al die uitwedstrijden. Wie weet zijn dan sterkhouders Joost Reus, Stef Bakker, Maarten Smit en Luc Waardenburg ook weer van de partij. Op naar meer…..

Deel dit bericht via: