In een gelijk opgaande strijd heeft Spirit uiteindelijk aan het langste einde getrokken en de eerste leuke Strekerderby van dit seizoen gewonnen. Door doelpunten van Maarten Smit en Jordi Klompe (zijn 7e alweer) en niet onbelangrijk – weergaloos keeperswerk – van Mike Hoffer wist Spirit uiteindelijk toch de drie punten mee naar Hoogkarspel te nemen.
Gedurende de wedstrijd zag het er echter niet naar uit dat Spirit winnend van het oude Dindua veld af zou stappen. In de eerste helft had Spirit het betere van het spel maar de beste kans was voor SV Enkhuizen en in de tweede helft was SV Enkhuizen zelfs de betere ploeg. Al in de 10e minuut wiste Mike in een één-op-één situatie zijn goal schoon te houden. De 0 bleef op het bord staan. Kansjes aan Spirit zijde waren er voor Joost Schoonen en Rob Reus. De gelijke ruststand van 0-0 was echter een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
In de tweede helft nam SV Enkhuizen meer en meer het initiatief over en werd Spirit in de counter rol gedwongen. Iets wat Spirit overigens ook wel ligt en zeker ook beheerst. Maar voordat de Spirit counters echt gevaarlijk werden en iets opleverden was het wederom Mike Hoffer die, met enkele katachtige reddingen SV Enkhuizen van het scoren afhield. Na de twee goals in de 74e en 80e minuut was de wedstrijd gespeeld en gooide Spirit het dit keer wel goed op slot. Het moeilijk scorende SV Enkhuizen probeerde het nog wel maar uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in gevaar.
Door dit mooie resultaat stijgt Spirit naar het linker rijtje (6e plaats) in de stand. Volgende week krijgen de mannen rust. Alle pijntjes even verweken en klaarstomen voor de heerlijke kraker thuis tegen kampioenskandidaat HSV op zondag 21 november 2021 🔴⚪🔵
📷 Fred Homan
Deel dit bericht via: