Voor de derde keer op rij weet Spirit 1 drie punten aan haar totaal toe te voegen. Na de 0-2 overwinning in de Strekerderby staan de mannen van coach Hans Valk stevig op de 3e plek in de competitie en zijn hard op weg om het clubrecord (7eplek met 40 punten in de 2e klasse) te evenaren of misschien wel te verbeteren.

Voor zover de mooie details. De wedstrijd “an sich” was van beide kanten niet al te best. De wind maakte goed voetbal bij voorbaat lastig en de eerste helft leek verdacht veel op een schaakspel. Spirit en West Frisia keken beide de kat uit de boom en zo kabbelde de eerste helft aan de rand van het IJsselmeer dan ook zonder noemenswaardige gebeurtenissen naar een remise: 0-0.

De meeste Spirit supporters zaten nog in de kantine (ver van het speelveld) aan hun bakkie koffie te lurken toen Luc Waardenburg (in de rust in de ploeg gekomen) met een prachtig doelpunt de 0-1 op het bord zette. Dat was een goed begin van de tweede helft en ook het startsein voor een leuker schouwspel. Want West Frisia moest nu komen en wat meer risico nemen waardoor er voor de snelle Spirit spitsen meer ruimt ontstond. Dit resulteerde in wederom een prachtige goal van Luc. In de ’76 minuut haalde hij, na zeer goed doorzetten van Roel Botman, de trekker over en schoot tussen de benen van de keeper de 0-2 binnen. Schaakmat. In het laatste kwartier kreeg West Frisia nog enkele kansen. Joost Koenis, in het veld gekomen voor Roel Botman, moest verdedigend optreden en haalde de bal van de lijn maar ook een inzet van Joost Schoonen werd in de laatste minuten nog van de lijn gehaald. Eerder zag Jordi zijn goal afgekeurd vanwege het aanvallen van de keeper. Echt gevaarlijk werd West Frisia echter niet meer.

En zo wint Spirit terecht de Strekerderby. De trein is nu echt vertrokken en volgende week 8 maart wacht bij het station in Zaandam tegenstander KFC die vandaag ook wist te winnen (3-0). Wederom een lastige en belangrijke pot waarover onze schaakmeesters uit de staf zich weer gaan buigen. De reiger supporters (vandaag in de meerderheid) gaan ook die wedstrijd natuurlijk weer meemaken.

Deel dit bericht via: