Na 2 voetbal loze zondagen mochten de mannen van Hans eindelijk weer eens de wei in. Het weer was niet best, en dat was te merken aan het aantal toeschouwers die op de wedstrijd tegen Spirit – ZAP was afgekomen. Een handvol supporters trotseerden de wind, maar de meesten kozen voor de tribune of zochten beschutting onder de bomen.

Het duurde een half uur voordat Spirit écht dichtbij het doel was van ZAP. Daarvoor was het ZAP die aanspraak mocht maken op een voorsprong, meerdere kansen kregen zij opgelegd. De 1-0 viel dan min of meer uit de lucht. Maarten profiteerde toen hij de bal plotseling voor zijn voeten kreeg. Hij liet de ZAP-keeper kansloos.

De goal gaf vleugels voor Spirit. En misschien ook van de wind waarvan ze de 2e helft van profiteerde. Daarbij werden ze ook nog eens geholpen door de keeper van ZAP. Onder druk moest hij de bal weer in het spel brengen maar deed dit half. Jordi kreeg de bal voor zijn voeten, maar profiteerde niet. De bal werd door Roel opnieuw voorgetrokken, de keeper kon er slechts met zijn vingertoppen bij, maar zorgde er juist voor dat Jordi de bal opnieuw in de voeten kreeg. Ditmaal faalde hij niet: 2-0. Diezelfde Jordi zorgde voor de 3-0 na een mooie aanval over rechts. Hij kapte zijn tegenstander uit en met links drukt hij af. Met nog ruim een kwartier te gaan leek er geen vuiltje aan de lucht.

De 4-0 leek er aan te komen. Een mooie actie van Jordi was de aanleiding. Hij ving de bal tussen zijn benen op en hield deze een aantal seconden klem. Hij wachtte op aansluiting en deze diende zich in de persoon van Luc aan. Bij het passeren liet hij de bal los en gaf de bal achteloos mee aan Luc. Het veld lag voor hem open, maar de keeper dwong hem te veel naar de zijkant en de hoek te moeilijk bleek uiteindelijk te moeilijk voor Luc om te scoren.

Kort voor tijd viel de 3-1. En toen Stef ook nog eens ongelukkig hands maakte in de 16, de toegekende strafschop werd benut, was het zomaar 3-2. Een aantal benauwde momenten volgde maar de stand bleef op het scorebord. Ver in de blessuretijd kreeg Stef nog zijn 2e geel, en mocht dus vertrekken.

Door de winst van vandaag verstevigt Spirit zijn 3e positie in het klassement. Annemieke Pauw, tevens de winnaar van de Spiritminuut, deelde na afloop tulpen uit aan de spelers van Spirit en ZAP. Dit in het kader van “Tulip Day”. Alle sponsors van vandaag komen namelijk uit de wereld van de tulpen.

De foto’s zijn van Gerrit.

SC Spirit’30 – ZAP: 3 – 2
’37: 1 – 0 Maarten Smit
’57: 2 – 0 Jordi Klompe
’71: 3 – 0 Jordi Klompe
’82: 3 – 1
’84: 3 – 2

Deel dit bericht via: