*Start vierde maandthema Rode Draad Leerplan
*Verbeteren van de voorzet 

Deze week (maandag 4 november) starten al onze trainers alweer met het vierde maandthema: Verbeteren van de voorzet.
Dit thema volgt na:

1) de opbouw van achteruit, 2) verbeteren van het verplaatsen van het spel 3) doorkomen via de zijkant 

Het mooie is, een beetje voetballer ziet dat deze thema’s prima in elkaar passen en je ze eigenlijk niet los van elkaar kunt zien. Het één volgt het ander op maar het één kan natuurlijk ook niet zonder het ander en moet blijvend worden geoefend en getraind. En dat doen we met de leuke oefeningen van het Rode Draad Leerplan naast uiteraard de eigen trainingsinvulling. Met de recent gediplomeerde trainers erbij groeit de Spirit Jeugdopleiding inmiddels zodanig door dat bijna op iedere groep meerdere gediplomeerde trainers staan. De doelstelling, iedere speler (hoog – laag, selectie – breedte) training van een gediplomeerde trainer komt hiermee steeds dichter bij. Een prachtige ontwikkeling.

Ook een nieuwe stap is dat in samenwerking met Jeugdvoetbalopleiding dit seizoen alle trainers een op leeftijdsgroep aangepast jaarprogramma krijgen. Aangepast op de verschillende leeftijden en niveaus van onze teams. Het jaarprogramma blijft opgebouwd uit 10 thema’s. Bij ieder thema horen verschillende oefeningen, zowel op de individuele- als op de team ontwikkeling gericht. Deze oefeningen zijn bedoeld als basis voor de trainingen, waarbij de trainers de oefeningen aan kunnen passen aan het niveau van de spelers.

Alle trainers en coaches hebben de oefenstof inmiddels in hun bezit. Vragen over het uitzetten van de trainingen kunnen worden gesteld aan de coördinatoren per blok (onder- midden- bovenbouw) en aan de TC-jeugd. Op maandag  11 november & donderdag 14 november is Mark de Horn van Jeugdvoetbalopleiding ook aanwezig om iedere trainer bij te staan. Schroom niet en als je vragen hebt, spreek hem aan of overleg eerst even met je mede trainer mocht je de oefening lastig vinden. Samen worden we beter. Op donderdag 14 november, om  20.15 uur  (datum/tijd nog even onder voorbehoud) hebben we ook een Rode Draad bijeenkomst van alle trainers minii. Gezamenlijk overleg over de trainingen. Wat gaat goed, wat kan beter. Er zullen dat ook leuke oefenvormen worden gedomonstreerd.

Iedere Spirit jeugdspeler verdient een leuke, gevarieerde en complete opleiding. Allen veel succes met het vierde rode draad thema.

De TC-jeugd van SC Spirit ’30

Deel dit bericht via: