Van onze reporter…
Met een compleet nieuwe verdediging in de eerste minuut ongelukkig uit een corner op achterstand komen en dan 96 minuten later als winnaar van het veld stappen. Kijk, dan toon je veerkracht. En die overwinning was zeker niet onverdiend. Met prima combinatiespel wist Spirit gewoon de beste kansen van de wedstrijd te creëren.

Spirit begon moeizaam aan de wedstrijd vandaag in een winderig Heiloo. Bijna de complete verdediging ontbrak. Arjen Boekweit, Joost Koenis en Viktor Kors waren geblesseerd en Stef Bakker en Mike Hoffer ziek. Dan weet je, zeker als in de allereerste minuut van de wedstrijd de 1-0 binnenvalt, dat het wel eens een hele zware middag kan gaan worden. Zeker toen 3 minuten later HSV op 2-0 kon komen. Echter O19-1 keeper Tim Imming pakte de inzet met een wereldredding en gaf daarmee gelijk het signaal af dat de wedstrijd wel eens anders kon gaan lopen dan op dat moment werd gedacht.

Het was dus improviseren voor de staf. Maar laat dat nu één van de kwaliteiten van Hans en zijn team zijn. En natuurlijk is het dan lekker dat met invallers als Joost Neuvel en Joost Wagemaker de staf jongens achter de hand heeft met de nodige eersteteam ervaring. Jongens die weten wat er gevraagd wordt, er direct staan en ook gewoon leveren. Met Jim Bouwhuis en zijn snelheid in de achterhoede coachend en sturende kwam het combinatievoetbal (zo mooie hebben we dat dit seizoen nog niet gezien) op gang. En hiermee hebben we dan ook gelijk de “man of the match” te pakken. Aanvoerder Jim speelde een soevereine partij achterin. Maar ook voorin werd er lustig op lost gecombineerd in de 1e helft. Vooral Jordi liet zich veelvuldig zien en etaleerde zijn technische vaardigheid. Samen met de al weken in vorm zijnde Roel combineerde hij naar de gelijke één. Een prachtig uitgespeelde goal. Met enkele goede kansen (Luc in scoringspositie en een bal van de lijn gehaald) en een duidelijk handsbal die door de scheidsrechter (waarschijnlijk verblind door de zon) over het hoofd werd gezien kon Spirit aanspraak maken op meer dan de 1-1 ruststand.

In de 2e helft had Spirit het moeilijker. Vooral in de beginfase werden onnodig veel corners weggegeven en werd door Joost en Mats een gele kaart gepakt. Maar tot echt grote kansen kwam HSV nu ook weer niet. Het bleef beperkt tot corners (aanzienlijk meer dan Spirit). De gelegenheidsdefensie stond gewoon goed en bleef ook in de organisatie. Rob Reus, Rinse Valk en Joost Schoonen kwamen het strijdende team versterken voor respectievelijk Jelle Reus, Mats Koopman en Niek Botman. Spirit kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit maar net op het moment dat de vele meegereisde reigersupporters zich verzoende met een gelijkspel was het Joost Schoonen die uit een corner hoog boven iedereen uit torent (zie foto) in de 95e minuut de 1-2 in het netje liet ploffen. HSV kon nog net aftrappen en de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

Een keurige overwinning van een prima combinerend Spirit. Veerkracht en bij tijd en wijle goed voetbal. Dat geeft zeker vertrouwen voor volgende week wanneer we de laatste thuiswedstrijd (IVV) van het jaar 2019 spelen en die feestelijk (kerstparty) willen afsluiten. U bent uiteraard allen van harte welkom.

Deel dit bericht via: