We hebben unieke beelden gekregen van het Nederlands Kampioenschap van Spirit ’30 in Zeist uit 1980 het jaar dat Spirit haar 50 jarig bestaan vierde. Met dank aan Frank de Jong die de oude beelden van vader Cees (wie kent ‘m niet, bekend van de Wijzend) van zolder haalde en digitaal “afstofte”. Met zes volle bussen werd er destijds afgereisd richting het midden van het land om dit festijn mee te kunnen maken. Het hele reigerdorp was zo goed als leeg.

De zenuwen gierden door de kelen van het grote contingent Hoogkarspelers in de slotminuten van het beslissende duel tussen Spirit en Stevo. Zou de minimale voorsprong dan toch nog verloren gaan? De scheidsrechter trok meer dan 5 minuten bij. Een deceptie bleef in de extra tijd echter achterwege. Het Nederlands voetbalkampioenschap voor afdelingsteams ging naar het Westfriese dorp in de Streek.

Wat een vreugde! De sigaretten, waaraan daarvoor nog nerveus werd getrokken, werden tegen de grasmat geworpen. Alles wat met Spirit te maken had, holde het terrein op. De reis naar de Zeister bossen was niet tevergeefs geweest. “Onze jongens” werden op de schouders genomen, want ze hadden het geflikt. Na het kampioenschap in de klasse, het kampioenschap van de afdeling Noord-Holland en het district West 1 dan toch de bekroning in de vorm van een Nederlandse titel.

Deel dit bericht via: