Spartanen – Spirit. In februari van dit jaar, maar wel in het vorig seizoen werd Spirit met 5-0 naar huis gestuurd. Vandaag kreeg Spirit de kans om zich daarvan te revancheren.

Het eerste kwartier leek er niets aan de hand. Spirit zat goed in de wedstrijd en de eerste kans diende zich aan. In de persoon van Roel. Hij schoot op de lat.

En ineens was daar de penalty. Ten gunste van Spartanen wel te verstaan. ‘Aangeschoten hands’ moet het zijn geweest. Vanaf dat moment werd alles anders.

De penalty werd benut en Spirit kwam daarna in het spel niet meer voor. Het ging snel van kwaad tot erger en binnen 25 minuten kreeg keeper Tim er 5 om zijn oren. Hij mocht deze week de plek innemen van zijn collega Mike die er vandaag niet bij kon zijn. Bij de stand van 4-0 was er nog een sprankje hoop toen Arjen de toegekende penalty binnenschoot. Even leek het erop dat Spirit zich herpakte maar enkele minuten na dit moment kwam de 5-1 als een mokerslag over Spirit.

Voetbalkenner Leeflang jr. vatte de eerste helft in 5 woorden samen: van alle kanten voorbij gelopen…

In de kleedkamer van Hans moeten er harde woorden zijn gevallen in de rust. Verwijten zullen over en weer zijn gemaakt. Maar hoe dan ook, wat er ook gezegd is, de 2e helft was slechts 2 minuten aan de gang toen Spirit opnieuw een dreun kreeg te verwerken.

Het was een echte “day-off” voor Spirit. Niets lukte, de wanhoop was van de gezichten van de spelers te lezen. Na 90 minuten stond de 7-1 op het scorebord. Inpakken en wegwezen. Snel vergeten. En het vizier richten op volgende week als Kleine Sluis naar Hoogkarspel komt.

Foto’s zijn er desondanks gemaakt. Door Gerrit: www.spirit30.nl/fotos/

Spartanen – SC Spirit’30: 7 – 1
’15: 1 – 0
’21: 2 – 0
’26: 3 – 0
’28: 4 – 0
’36: 4 – 1 Arjen Boekweit
’39: 5 – 1
’47: 6 – 1
’66: 7 – 1

 

 

Deel dit bericht via: