Beste speler, supporter,

Vanaf 11 januari 2022 zijn er door de overheid nieuwe corona maatregelen ingevoerd. Het is mooi dat we met z’n allen kunnen blijven voetballen. Sporten (zeker buiten) is gezond en verhoogt de weerstand. Het is echter wel belangrijk dat we met z’n allen goed de basisregels in acht nemen want om op een veilige en hygiënische manier te kunnen voetballen bij onze mooie club. Handel daar naar want des te langer kunnen we met z’n allen blijven genieten van het mooie voetbalspelletje en houden we corona onder controle.

Belangrijk

Heb je je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:

-neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid,
verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor
iedereen;

-indien bij een sporter/kaderlid Covid-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen
vanuit de overheid die moeten worden gehanteerd. De GGD geeft aan welke
quarantaine maatregelen noodzakelijk zijn. Dit kan per situatie en regio verschillen;

-sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

De quarantaineregels bij Spirit als iemand op school corona heeft

-Kinderen die in dezelfde groep zitten als een besmet kind of medewerker hoeven niet in quarantaine. Zij kunnen naar school en naar de training/wedstrijd. Ouders letten extra goed op de gezondheid van hun kinderen. Kinderen blijven in dit geval wel thuis bij klachten. En zij laten zich testen door de GGD.

-Als er meerdere besmettingen in de groep zijn, doet de GGD uitbraakonderzoek. In dat geval kan de GGD (clusterteams) nog wel adviseren om een quarantaine-advies te geven voor de hele groep. Als dat het geval is het logisch dat die betreffende groep kinderen ook niet gaat sporten en thuis blijft.

Basisregels

Basisregels om verspreiding coronavirus te voorkomen

Om de verspreiding van het virus te beperken, is het erg belangrijk dat iedereen de basisregels blijft volgen. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen. Blijf daarom de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus volgen. Ook als u al gevaccineerd bent. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie.

Basisregels voor iedereen

  • Was vaak en goed uw handen.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm uzelf en anderen in de samenleving.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
Basisregels Coronavirus 25 september 2021

Het bestuur van SC Spirit ’30

Deel dit bericht via: