Met nog in het achterhoofd de uitslag van vorige week, het verlies met duidelijke cijfers uit bij Spartanen, ontving Spirit vandaag SV Kleine Sluis. Beide teams hadden uit 9 wedstrijden 12 punten verzameld. Winnen en mee blijven doen in de subtop of verliezen en misschien in het “rechter rijtje” terecht komen. Dat scenario zou zomaar mogelijk zijn vandaag.

In de 9e minuut mistte Luc een levensgrote kans om Spirit op voorsprong te zetten. Dat bleek de opmaat voor het verloop van de verdere wedstrijd. Er lukte maar weinig bij het team van Hans Valk. Veel ging er fout, meerdere spelers speelden duidelijk onder hun niveau. Arjen moest na krap 20 minuten spelen ook al het veld verlaten na een kuitblessure. Zet daartegenover de onverbiddelijke strijd van de spelers van Kleine Sluis. Alles bij elkaar opgeteld: het lukte Spirit maar niet om grip te krijgen op de tegenstander.

Een prachtig genomen vrije trap van Kleine Sluis verdween in de kruising. Zelfs Mike, die in een goede vorm verkeert, kon daar weinig tegenover doen. Vlak voor rust bracht Luc op rechts door. Vanaf rechts leek hij zijn tegenstander op snelheid te passeren, maar de bal sprong van zijn voet. De actie was illustrerend voor zijn vorm vandaag en die van het elftal.

Natuurlijk was het nog maar 0-1. Een helft om het tij te doen keren. Spirit kwam in ieder geval beter uit de verf, maar het was niet goed genoeg. Kleine Sluis had het na 67 minuten af kunnen maken, als hun spits een andere keuze had gemaakt dan het slappe schot wat een simpele prooi was voor Mike.

Zoals gezegd, Spirit liet zich de 2e helft meer van zich gelden maar echte kansen had dat nog niet opgeleverd. De toeschouwers geloofden ook niet meer dat Spirit langszij zouden komen. Maar uit het niets viel de goal dan toch. Luc leek af te drukken maar kreeg de bal niet onder controle, Roel nam het van hem over en schoot onverbiddelijk snoeihard in het dak van het doel.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Het vertrouwen kwam direct terug in de ploeg en dat was op het veld terug te zien. De kansen kwamen nu snel achter elkaar. Eerst pakte de keeper een prachtige bal uit de kruising, een bal werd van de lijn gehaald. Maar op de kopbal van Stef uit een corner had niemand een antwoord: 2-1.

Kleine Sluis perste er vervolgens nog alles uit. De vrije trap in blessuretijd kon nog roet in het eten gooien, maar Mike liet opnieuw zijn waarde gelden voor het team.

Spirit ontsnapte. De winst van vandaag betekent een 5e plek in de competitie, en dus niet een 9e plek waar Kleine Sluis na vandaag terecht is gekomen. De Spirit Minuut is gewonnen door Reisburo Hoogkarspel. Volgende week is het HSV – Spirit.

SC Spirit’30 – SV Kleine Sluis: 2-1

’29: 0 – 1
’76: 1 – 1 Roel Botman
’82: 2 – 1 Stef Bakker

Deel dit bericht via: