De jeugdvoetballers van SC Spirit ’30 maken van de nood een deugd. Nu ons sportcomplex is gesloten, laten ze op filmpjes zien wat ze in hun mars hebben.

Ze schieten een fles water van 5 of 16 meter afstand in één keer ondersteboven. Ze houden de bal tien of honderd keer hoog, vangen hem op op hun rug en weer anderen balanceren secondelang op de bal. Soms zijn ze zelf verbaasd dat het lukt. Dan gaan de handen de lucht in en volgt er een vreugdekreet.

Nu het sportcomplex van Spirit vanwege het coronavirus op slot zit er niet meer samen gevoetbald mag worden heeft onze technische commissie  met een nieuw “challenge team” voor de jeugdteams een zogeheten challenge bedacht. Twee weken lang staat elke ochtend een opdracht op de Facebook pagina van onze club. Een opdracht, opgebouwd van makkelijker naar moeilijker, die elke speler individueel kan uitvoeren. Door de opdracht te filmen en naar de vereniging te sturen kunnen punten worden behaald.

Zo zijn kinderen toch mooi met sport en bewegen bezig.

Het is een groot succes. Van alle naar de coördinatoren ingestuurde filmpje maken we een compilatie en die delen we op Facebook en Instagram. Het idee is ontstaan na het zien van soortgelijke challenges bij voetbalclubs in het noorden van het land. Leuk om dit in Westfriesland ook te introduceren en daar af en toe een eigen draai aan te geven. Nu jongeren niet samen kunnen voetballen, is dit een alternatief. Zo zijn ze toch mooi met sport en bewegen bezig. We merken dat ze door de filmpjes elkaar aansteken en stimuleren. De een wil het nog beter doen dan de ander. Dus het competitie-element ziet er ook in. Zo is er ook een clubje spelers van de selectie die onder de naam “De Musketiers” fanatiek meedoen en dagelijks hun kunsten op film vertonen. Prachtig om te zien en dat inspireert anderen ook weer tot variaties.

De Spirit Challenge duurt twee weken en dan gaan we kijken of het nog steeds “leeft”. Aan het eind van de challenge wordt per leeftijdscategorie een winnaar bekend gemaakt. De prijsuitreiking zal mede i.v.m. de coranaregels niet op het complex plaatsvinden maar op een ludieke en creatieve manier. Het belangrijkste is nu dat de jongens en meiden deze tijd lekker met voetbal bezig zijn en blijven.

Het Spirit Challenge Team

Deel dit bericht via: