Beste ouders, jeugdtrainers en begeleiders bij Spirit,

Vanaf maandag 20 februari gaan onze jeugdtrainers starten met het thema “verbeteren van het inspelen van de spitsen“. Met name het moment leren herkennen wanneer de ruimte om de spits aan te spelen open is en de inspeelpass kan plaatsvinden. De spits moet duidelijk aangeven waar en wanneer hij de bal wil ontvangen. Door het bijsluiten van de derde man ontstaat er vaak extra gevaar in aanvallend opzicht. Deze keuzes dient de jeugd te leren via specifieke trainingen met de juiste coachaccenten. Dat gaan ze doen met de leuke [praktijkgerichte] oefeningen van het Rode Draad Leerplan naast uiteraard de eigen trainingsinvulling.

Binnenkort krijgen alle jeugdtrainers de oefenstof om extra op te trainen op het 7e Rode Draad Thema. Leuke oefeningen waarbij onze jeugdspelers zo weinig mogelijk stilstaan en zoveel mogelijk met de bal bezig zijn. Want dat is wat we graag zien natuurlijk.

Toelichting trainingsinhoud
-Maandag/dinsdag zijn de individuele trainingen (maandthema) van toepassing.
-Woensdag/donderdag zijn de wedstrijdgerichte trainingen (maandthema) van toepassing.

Hulp en begeleiding
Bij Spirit kan iedereen, dus ook de beginnende ouder, een goede trainer worden. Spirit en haar opleidingspartner JVO helpen daarbij.

– Op dinsdag 7 maart 2023 is er begeleiding van de trainers bij dit thema.
– Op woensdag 8 maart 2023 is er hulp en begeleiding van de trainers bij dit thema.
– Op zaterdag 11 maart 2023 is er hulp en begeleiding van de coaches bij dit thema.

Tevens worden er analyses gemaakt zodat iedereen passende positieve feedback ontvangt. Schroom niet om Mark de Horn van JVO aan te spreken of overleg eerst even met je mede trainer mocht je de oefening lastig vinden. Samen worden we beter. Iedere Spirit jeugdspeler verdient een leuke, gevarieerde en complete opleiding. Door hier als trainer mee aan de slag te gaan zal het opleidingsniveau maar zeker ook het voetbalplezier voor alle jeugdspelers verder toenemen bij Spirit. Allen heel veel plezier en succes!

Met sportieve groet,
-De technische jeugdcommissie SC Spirit ‘30
-JVO/Mark de Horn (coördinator Jeugdvoetbalopleiding, 06-48563540)

Bijlage 1: jaarplanning van het Rode Draad Leerplan en begeleiding van alle Spirit jeugdtrainers

Planning seizoen 22-23 Spirit’30 actueel februari

Deel dit bericht via: