Start 10e maandthema Rode Draad Leerplan

Start bij alle trainers O8 t/m O14
Vanaf vandaag (maandag 9 mei 2022) wordt gestart door al onze jeugdtrainers met het alweer het 10e maandthema van het Rode Draad Leerplan. Dit betekent dat door alle Spirit jeugdspelers extra fanatiek wordt getraind op het “verbeteren van het omschakelen van balverlies naar balbezit”.

Het mooie is, een beetje voetballer ziet dat dit thema prima past bij het vorige thema’s en dat je ze eigenlijk niet los van elkaar kunt zien. Het één volgt het ander op maar het één kan natuurlijk ook niet zonder het ander en moet blijvend worden geoefend en getraind. En dat doen we met de leuke [praktijkgerichte] oefeningen van het Rode Draad Leerplan naast uiteraard de eigen trainingsinvulling. Inmiddels hebben alle trainers de oefenstof ontvangen om extra te trainen op het omschakelen. Leuke oefeningen waarbij onze jeugdspelers zo weinig mogelijk stilstaan en zoveel mogelijk met de bal bezig zijn. Vanaf vandaag gaan alle trainers uit onze jeugdopleiding (O8-O14) met het nieuwe thema aan de slag.

Begeleiding en Terugkoppeling TC-jeugd 
Op donderdag 19 mei en maandag 23 mei is er begeleiding, ondersteuning en feedback van de trainers. Tevens worden er analyses gemaakt zodat iedereen passende feedback ontvangt. Ook de TC-jeugd krijgt een terugkoppeling over de voortgang en vorderingen bij de trainers. Schroom niet en als je vragen hebt, spreek Mark de Horn van JVO aan of overleg eerst even met je mede trainer mocht je de oefening lastig vinden. Samen worden we beter.

Extra begeleiding: zaterdag 14 mei “coach de coaches” voor de Spirit jeugdcoaches. Hoe zien we de getrainde oefeningen terug in de wedstrijd en kunnen we daar positief op coachen.

Iedere Spirit jeugdspeler verdient een leuke, gevarieerde en complete opleiding. Allen veel succes met het 10e rode draad thema.

De TC-jeugd van SC Spirit ’30

 

Deel dit bericht via: