Beste jeugdtrainers/leiders,

Het nieuwe maandthema is “Verbeteren van het uitspelen van een overtal situatie” en start vanaf maandag 20 maart 2023. Via het Rode Draad Leerplan kunnen al jullie je daar op voorbereiden. Het uitspelen van een overtalsituatie blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn. Een foute keus is zo gemaakt en de numerieke meerderheid zo verloren. Een overtal situatie kun je zelf creëren door een goede pass te geven, door in te dribbelen of door een individuele actie. Hierdoor dwing je namelijk een tegenstander om zijn man los te laten, waardoor er ergens op het veld een overtal ontstaat. Dat moet je dan proberen zo goed mogelijk uit te spelen. Heerlijke oefeningen zijn dat natuurlijk.

Donderdag 23 maart en woensdag 5 april is er weer begeleiding en ondersteuning voor onze jeugdtrainers vanuit de Jeugdvoetbalopleiding (JVO). Tevens worden er analyses gemaakt zodat iedereen passende feedback ontvangt om beter te worden. Vooral blijven vragen bij onduidelijkheden.

Praktijktraining

Op vrijdag 31 maart (van 19.00 – 22.00) is er een praktijk gerichte landelijke trainingsbijeenkomst bij Spirit. Hierbij zijn ook KNVB-licentie punten te behalen. Deze avond is voor de Spirit trainers geheel gratis (incl. kopje koffie). Meld je hiervoor aan bij Ard Aker (awg.aker@quicknet.nl). Jullie zijn welkom en wij hopen dat jullie allen daar je voordeel mee doet.

Trainingsinhoud

Toelichting trainingsinhoud (uitgewerkt in het Rode Draad Leerplan) en de voordelen van ons leerplan:

  • Maandag/dinsdag zijn de individuele trainingen (maandthema) van toepassing.
  • Woensdag/donderdag zijn de wedstrijdgerichte trainingen (maandthema) van toepassing.
  • Teams die één keer per week trainen gebruiken de individuele trainingen wekelijks en aan het eind van die maand de wedstrijdgerichte training.
  • Door de intensieve begeleiding ontstaat er meer samenhang tussen de diverse trainingen en wedstrijden want alle trainers werken vanuit dezelfde visie.
  • Voor nieuwe/toekomstige jeugdtrainers is het ook overzichtelijk en dus herkenbaar wat er aan de jeugd geleerd moet worden in welke periode.
  • Via maandelijkse individuele analyses, waardoor maatwerk wordt geboden bij Spirit, kunnen de trainers zich individueel voorbereiden. Iedere Spirit jeugdspeler krijgt door de aangeboden oefenstof een volledige opleiding met alle facetten van de voetbalsport waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd en vaardigheden. De beginnende trainers ervaren structuur en worden ook beter. Als beide nu het gewenste voetbalplezier ervaren dan spreken we bij Spirit van een mooie “win win situatie”.

Door hier als trainer goed mee aan de slag te gaan zal het opleidingsniveau voor al onze jeugdspelers verder toenemen binnen de jeugdopleiding. Veel plezier en succes met de vertaling in de praktijk.

Agenda (jeugdtrainers/begeleiders)

  • Landelijk Jeugdtrainersavond bij Spirit: vrijdag 31 maart 2023
  • Instuif nieuwe leden en mini’s: woensdag 19 april 2023
  • Jeugdvoetbaldagen meivakantie: 4 mei en 5 mei 2023

De TC-jeugd van Spirit ‘30/JVO (Jeugdvoetbalopleiding)

Deel dit bericht via: