Beste jeugdtrainers/leiders,

Het laatste maandthema van dit seizoen is “Verbeteren van het omschakelen van balverlies naar balbezit” en start vanaf maandag 15 mei 2023. Via het Rode Draad Leerplan kunnen al jullie je daar op voorbereiden. Het omschakelen blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn. Spelers moeten leren om snel om te schakelen zodra als team de bal wordt veroverd. Er is een razendsnelle team-reactie vereist. De tegenstander is vaak in voorwaartse beweging als de bal wordt verloren, er is dus kans om te kunnen profiteren van deze desorganisatie. Heerlijke oefeningen zijn dat natuurlijk.

Dinsdag 30 mei en maandag 12 juni is er weer begeleiding en ondersteuning voor onze jeugdtrainers vanuit de Jeugdvoetbalopleiding (JVO). Tevens worden er analyses gemaakt zodat iedereen passende feedback ontvangt om beter te worden. Vooral blijven vragen bij onduidelijkheden.

Trainingsinhoud

Toelichting trainingsinhoud (uitgewerkt in het Rode Draad Leerplan) en de voordelen van ons leerplan:

  • Maandag/dinsdag zijn de individuele trainingen (maandthema) van toepassing.
  • Woensdag/donderdag zijn de wedstrijdgerichte trainingen (maandthema) van toepassing.
  • Teams die één keer per week trainen gebruiken de individuele trainingen wekelijks en aan het eind van die maand de wedstrijdgerichte training.
  • Door de intensieve begeleiding ontstaat er meer samenhang tussen de diverse trainingen en wedstrijden want alle trainers werken vanuit dezelfde visie.
  • Voor nieuwe/toekomstige jeugdtrainers is het ook overzichtelijk en dus herkenbaar wat er aan de jeugd geleerd moet worden in welke periode.
  • Via maandelijkse individuele analyses, waardoor maatwerk wordt geboden bij Spirit, kunnen de trainers zich individueel voorbereiden. Iedere Spirit jeugdspeler krijgt door de aangeboden oefenstof een volledige opleiding met alle facetten van de voetbalsport waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd en vaardigheden. De beginnende trainers ervaren structuur en worden ook beter. Als beide nu het gewenste voetbalplezier ervaren dan spreken we bij Spirit van een mooie “win win situatie”.

Door hier als trainer goed mee aan de slag te gaan zal het opleidingsniveau voor al onze jeugdspelers verder toenemen binnen de jeugdopleiding. Veel plezier en succes met de vertaling in de praktijk.

De TC-jeugd van Spirit ‘30/JVO (Jeugdvoetbalopleiding)

 

Deel dit bericht via: