De zaalvoetbalverenigingen  Spirit’30 en Bot Meubelen, beide uit Hoogkarspel, slaan de handen ineen en zijn een fusie overeengekomen. Met ingang van het nieuwe seizoen spelen alle teams van ZVV Bot Meubelen onder de vlag van ZVV Spirit’30. Het Bot geel wordt het Spirit rood. Het levert één grote club op die na de zomer met 20 teams, waaronder jeugd, heren en dames, aan de competitie begint.

Spirit’30, die vorig seizoen al gezamenlijk met ZVV De Landbouw een zaalvoetbaltak oprichtte, wil deze nu verder uitbreiden en vond daarin bij de Hoogkarspelse vereniging ZVV Bot Meubelen de ideale partner. Met de kennis en ervaring van ZVV Bot Meubelen kan de vervolgstap naar een stabiele en competitieve zaalvoetbalvereniging worden gezet. ZVV Bot Meubelen, opgericht in 1982, wordt al sinds de oprichting gesponsord door de firma Bot Meubelen uit Hoorn (oorspronkelijk Hoogkarspel). Zij blijven als sponsor betrokken en daardoor zullen de overkomende teams in nieuwe gesponsorde tenues aan de start van het seizoen 2019/2020 verschijnen.

De besturen van beide verenigingen tekenden op 18 juni 2019 de intentieovereenkomst en hebben elkaar gevonden vanuit de overtuiging dat van de samenvoeging het zaalvoetbal in geheel Hoogkarspel profiteert. Door het samengaan kan nu tegen een lage contributie voor elke lichting bij Spirit’30, zaalvoetbal als aanvulling op het veldvoetbal worden aangeboden. Spirit’30 draagt het zaalvoetbal een warm hart toe. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd ook in de zaal spelen. Zeker nu het straatvoetbal meer en meer aan het verdwijnen is. Bovendien spelen zij in de zaal met minder spelers dan op het veld en is de ruimte kleiner. Dit zorgt ervoor dat er sneller moet worden gehandeld, waardoor spelers beter leren voetballen. Door te zaalvoetballen ontwikkelt een jeugdspeler zich nog breder en meer divers binnen Spirit’30.

De zaalcommissie van de ‘fusie club’ wordt het komend seizoen gevormd door Olaf Jong (wedstrijdsecretaris), Anne Voorn (dames zaken), Niels Jong (algemene zaken) en Sjors Bakker (algemene zaken). Sporthal De Sluis blijft uiteraard de thuisbasis en hier zal ook de gezamenlijke jeugdcompetitie, die aansluitend op de veldwedstrijden van Spirit’30 plaatsvindt, worden gespeeld.

De eerste samenwerking vindt gelijk komend weekend 22 juni plaats wanneer meer dan 55 zaalspelertjes – van alle voormalige zaalvoetbalclubs – gezamenlijk op “Bot Kamp” gaan richting Texel.

 

Deel dit bericht via: