Spirit is gestrand in de 2e ronde KNVB. Thuis verloor ze van zaterdag 1e klasser met de prachtige naam “Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen”, afgekort WV-HEDW.
 
Voorafgaande aan de wedstrijd ontving voorzitter Dorien een uniek jubileumshirt van de KNVB. Met dit gebaar staat de KNVB dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal.
 
Voor het eerst in haar bestaan waren er 3 “Pupillen van de Week” voor deze wedstrijd aangewezen. Fia en Gerie, die gerekend mogen worden tot (thuis) Die Hard supporters, én vriendin Ria gingen gretig in op de uitnodiging van Spirit om vandaag de aftrap te nemen. Vooraf een bakkie in de Basiclabel Lounge en vervolgens met de teams het veld op. De blijdschap was zichtbaar op de koppies van deze ‘jonkies’ toen zij het veld betraden.
 
Vervolgens ging alle aandacht naar de wedstrijd. Fia, Gerie en Ria en de rest van de supporters zagen Spirit binnen 10 minuten op achterstand komen. Daarvoor had Roel Spirit bijna op voorsprong gezet, maar de bal eindigde op de kruising. Ook dichtbij waren Arjen (lat) en Jordy (lob) namens Spirit. Voor WV-HEDW bleek de binnenkant paal bleek een sta-in-de-weg zodat Spirit met de meest minimale achterstand de rust in ging.
 
De 2e helft zou boeiend worden tot het eind. Spirit geloofde er in en ging voor de 1-1. De duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten. De sfeer in het veld werd grimmiger. Spelers van beide teams zagen een gele kaart van scheidsrechter Lips gepresenteerd. De druk van Spirit nam toe. De kopbal van Jordi kuste de lat, iedereen schreeuwde het uit toen een vermeende handsbal niet werd bestraft met een penalty. De 1-1 zat er tot het einde in, maar tenslotte moest Spirit capituleren nadat vlak voor tijd de bal achter Mike prachtig in de kruising verdween.
 
Of Fia, Gerie en Ria de 2e helft nog hebben meegekregen, valt te betwijfelen. De berichten gaan dat zij in de Basiclabel Lounge zijn blijven hangen. Geen probleem. Zij verdienen het. Spirit greep deze bekerwedstrijd aan om deze 3 prachtige mantelzorgers even een onbezorgde middag te geven.
 
Een mooi bekeravontuur, zoals een aantal jaren terug, zit na gisteren er dus niet meer in. Spirit streed vandaag voor wat het waard was en kon met opgeheven hoofd de gang naar de kleedkamers maken.
 
Volgende week vervolgt zij de competitie met een uitwedstrijd tegen Spartanen. Zowel Fred als Gerrit waren langs de lijn actief. Hun foto’s van deze wedstrijd zijn te zien in het fotoboek: Spirit – WV-HEDW
 
SC Spirit’30 – WV-HEDW: 0 – 2
‘08: 0 – 1
’85: 0 – 2
 
 
Deel dit bericht via: