Van de koploper winnen. Dat wil elke ploeg. Het brengt iets extra’s in spelers naar boven. Enkele weken terug was Spirit die koploper, vandaag was dat VIOS W, de tegenstander van vandaag. Of was het Spirit waar Spirit tegen speelde? Nee, VIOS had waarschijnlijk zijn uittenue vergeten mee te nemen en speelde daarom in vroegere uitshirts van Spirit. 

Een mooi bericht voor één van de spelers van Spirit. Jim Bouwhuis was afgelopen week vader geworden van een mooie zoon. Namens alle supporters de felicitaties aan hem en aan moeder Gerdy. Nog een mooi bericht: sinds lange tijd was oud-penningmeester Thomas Smit weer eens gespot langs de lijn. Dit seizoen voor het eerst als supporter bij het eerste elftal. Hij had ‘er zin an’.

VIOS zat gelijk in de wedstrijd. Nog binnen de minuut moest Mike aan de bak om een achterstand te voorkomen. De eerste waarschuwing aan het adres van Spirit. Toch was het Spirit die op een voorsprong kwam. Een bijna perfecte kopbal van Jordy werd door de keeper tot corner verwerkt. Vanuit diezelfde corner kopte Arjen de 1-0 wél binnen (mooi in beeld gebracht door FotoGerrit, zie het fotoboek). VIOS was hiervan echter niet onder de indruk. Nogmaals, ze zaten goed in de wedstrijd én er was nog zoveel tijd om de achterstand ongedaan te maken. En had hier maar 10 minuten voor nodig. Een – ook volgens opa Bouwhuis – foutje van vader Jim zou hieraan vooraf gegaan zijn. 

Op slag van rust kwam Spirit op achterstand. Een voorzet van rechts werd door de spits van VIOS half geraakt, maar daardoor viel de bal bij toeval bij zijn collega die bij de 2e paal kon binnenschieten. Een domper voor Spirit. Om zo de rust in te gaan.

Natuurlijk ging Spirit op jacht naar de gelijkmaker. Maar slaagde hier niet in. Hoeveel strijd zij ook leverde. Het zijnet (Roel), was vooralsnog het hoogst haalbare. VIOS daarentegen had ook niet de macht om door te drukken. Echte kansen aan hun zijde bleven achterwege.

In het laatste kwartier werd Arjen naar voren gedirigeerd om meer dreiging voorin te krijgen. Hij zorgde weliswaar voor “oorlog in de 16” maar een gelijkmaker leverde dat niet op. Tien minuten voor tijd maakte VIOS zijn derde. Een gelijk spel had er misschien nog in gezeten als Jordy de penalty, die binnen de minuut daarna werd gegeven, had binnen geschoten om dan in de laatste fase va-banque te spelen. Maar de penalty werd slap ingeschoten en bleek een ‘eitje’ voor de keeper. Spirit verloor zijn 2e wedstrijd en kan na vandaag  met de 4e plek een subtopper genoemd worden.

Coach Hans Valk was ondanks het verlies toch tevreden. Op alle fronten een stuk beter dan vorige week, liet hij weten. Het verlies van Spirit 1 had ook totaal geen effect op de gezelligheid daarna in de kantine. In kermisachtige sferen werd de middag muzikaal afgesloten, o.a. dankzij het elftal van Valken 4, met ‘Sweet Caroline” van Neil Diamond. Bij Feyenoord supporters Jordy en Mats ook bekend als “Mijn Feyenoord”.

De foto’s zijn van Gerrit Fotoboek Spirit. Alex Schaper is de winnaar van de Spirit Minuut.

SC SPIRIT’30 – VIOS W: 1 – 3
’07: 1 – 1 Arjen Boekweit
’16: 1 – 1
’44: 1 – 2
’80: 1 – 3

Deel dit bericht via: